04/16/13 11:56
(http://www.hsnovini.com/)

Деница Сачева дари лични средства за спасяването на 133-годишна църква и подпомогна строежа на джамия

Деница Сачева и втория в листата Николай Балканов (вдясно) дариха средства за джамия

В село Лешниково кандидатите за народни представители от ДСБ дариха днес лични средства за възстановяването на полуразрушената местна църква, която има 133-годишна история. В село Шишманово Сачева и Балканов подпомогнаха със средства строежа на местната джамия.

„Започваме кампанията със символичен жест – дарения за църква и джамия в малки села. Искаме да покажем, че смисълът на политиката е в това да търси баланс, да не създава неравнопоставеност, че в политиката трябва да се пазят основни ценности. В последните години  политиката у нас се превърна в асфалт и ножици, с които беше бетонирана глупостта и отразян смисълът. Доброто и злото се размиха. Имаше много показност и прекалено малко духовност. Днес ние правим дарение с лични средства, не с партийна субсидия и гарантираме, че и за в бъдеще ще правим политика с личен пример и лична отговорност, а не за чужда сметка. Ще се радвам, ако повече хора дарят пари за църквата в Лешниково – тя има 133 -годишна история и трябва да бъде съхранена. Ще помогна с каквото мога, за да се съберат и още дарения.Християнка съм, но дарявам пари и на джамия, защото уважавам всички религии и смятам, че пресечните точки в тях са абстрактният начин хората да търсят нещо над себе си, нещо, което да ги води към усъвършенстване и развитие“, сподели Сачева.

 

 

Деница Сачева с Антони Пашов от ДСБ-Хасково

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване