04/16/13 12:49
(http://www.klassa.bg/)

Назначават експертиза на изтритите СРС-та

Експертизата за изтритите СРС-та ще бъде назначена утре или вдругиден, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. В нея се очаква да участват и международни експерти,  които могат да кажат дали изтритите записи, които бяха установени след проверката по сигнал на Сергей Станишев,  могат да бъдат възстановени. Цацаров направи съобщението на  конференция, посветена на бъдещето създаване на Европейска прокуратура. Днес е и Денят на Конституцията - празник на юриста и на съдебните служители.

"В този ден ми се иска да поздравя ръководството на прокуратурата, главния прокурор, градска прокуратура за работата им в последните дни.

Цацаров посочи, че на вчерашната си среща с министъра на вътрешните работи Петя Първанова е препоръчал незабавно създаване на правила за използване на СРС.

"От коя година техниката е в употреба е въпрос на класифицирана информация. Обвиненията са съобразени обаче с началната дата, от която конкретната техника е в употреба", каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод вчерашните разкрития на прокуратурата.Специализираната дирекция "Оперативни и технически операции" (СДОТО).

Вчера беше съобщено, че след проверката на прокуратурата ще бъдат образувани четири досъдебни производства - срещу бившите началници на службата Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров, както и срещу началника на отдел в СДОТО Радко Димитров. Те ще бъдат разследвани за злоупотреба със служебно положение, възпрепятстване на правосъдието и създаване на официален документ с невярно съдържание.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване