04/16/13 22:13
(http://www.klassa.bg/)

Образованата жена удължава живота на мъжа си

Бракът с образована жена оказва положително влияние върху здравето на мъжа, установиха шведски учени, съобщи "МедВести".

В изследването, извършено, за да се докаже тази теза, са участвали 1,5 милиона семейни двойки.

Анализирайки получените данни, шведските учени са стигнали до извода, че нивото на образование на съпругата влияе пряко върху здравословното състояние на нейния мъж.

Степента на образованост на мъжа обаче не се отразява върху здравето на неговата половинка,

твърди още проучването. Изследователите обясняват тази закономерност с това, че именно жената взима важните решения за начина на живот на семейството и в повечето случаи определя и начина на хранене.
Добре образованата съпруга взема оптимално решение, което влияе положително както на нейното здраве, така и на здравето на останалите членове на семейството.

Предишно проучване пък доказа, че освен грижата да дома и семейството, съвременните жени се нагърбват с много функции и изпълняват до 14 различни роли на ден.

Оказва се, че най-често и безпроблемно дамите се превъплъщават в приятелки, в майки, в съквартирантки, във фенки на музиката и шопинга.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване