04/16/13 09:44
(http://www.klassa.bg/)

Развитието от тук нататък е в ръцете на прокуратурата

Подобен род ситуации се отиграват зад паравана на правовата държава. Въпросът е как властите реагират на подобен род феномени. Реакцията на прокуратурата беше в рамките на закона.

Това каза пред Нова телевизия министърът на правосъдието в служебното правителство Драгомир Йорданов по повод подслушванията в МВР.
Развитието от тук нататък е в ръцете на прокуратурата. Аз лично бих оставим компетентните органи да свършат своята работа, допълни министър Йорданов. Той не коментира въпроса, дали след като прокуратурата разкри нарушения при подслушването в МВР бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да се оттегли от политиката, така както беше обещал.
Въпросът за доверието в съдебната система е голям, въпросът опира и да степента на познаване от страна на обществото в съдебната система. Нека все пак не забравяме, че правосъдието е човешка дейност – човешко е да се греши, каза още правосъдният министър. Той посочи, че се чуват различни мнения за това до колко ефективен и удачен е сегашното сформиране на Висшия съдебен съвет. Въпросът е сложен, каза той и допълни, че юридически най-верният отговор е "зависи".
Работата на новия Наказателен кодекс върви вече през няколко министъра на правосъдието – това е пример за започнала работа, която не трябва да спира и дай боже да приключи в нашия мандат. Работната група преди няколко дни беше разширена. Особеното в момента, че няма Народно събрание и парламентарно правителство, което да даде политическите насоки за довършване на този Наказателен кодекс. Така че той се довършва на чисто експертно ниво, заяви Йорданов по повод новия НК.
Най-малкото международните стандартни са в тази посока, каза правосъдният министър на въпрос трябва ли да отпадне доживотната присъда или не.


















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване