04/16/13 16:14
(http://www.hsnovini.com/)

Ученици станаха свидетели на реално съдебно заседание

Ученици от Хасково посетиха Деня на отворените врати в местната Съдебна палата

Ученици от хасковските ПМГ “Акад. Боян Петканчин” и ГПЧЕ “Асен Златаров” станаха свидетели на реално съдебно заседание по време на организирания в Съдебна палата Ден на отворените врати.

В днешния Ден на Конституцията на република България и професионалния празник на юриста Окръжен и Районен съд и съответните две прокуратури отвориха врати за граждани, като целта на мероприятието бе да се популяризира дейността на институциите и да се повиши доверието на гражданите в тяхната работа.

Събитието бе открито от зам.- председателя на Окръжен съд Милена Дечева и председателя на Районен съд Мария Ангелова.

Пред учениците бе демонстриран принцип за случайно разпределение на делата с програмен продукт, след което те станаха свидетели и на съдебно заседание в Окръжен съд. По време на заседанието бе гледано дело срещу обвиняем за контрабанда на акцизни стоки, престъпление извършено в системност.

Гимназистите имаха възможност и да посетят канцелариите и деловодствата в Окръжен и Районен съд и да се запознаят със служители от съдилищата и прокуратурите. Пред тях в залата бе изнесен и съвместен открит урок на тема „Структура на съдебната система в Република България. Структура, компетентност и организация на работата на съдилищата и прокуратурите.”,след което заинтересованите можеха да задават своите въпроси по теми, които ги интересуват.

Идеята е Деня на отворените врати да се превърне в традиция, която да продължи с годините.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Гимназистите станаха свидетели и на реално съдебно заседание

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване