04/16/13 17:02
(http://www.hsnovini.com/)

Хасково бе за 11-ти път домакин на регионалните игри на “Спешъл олимпикс”

За 11- ти пореден път Хасково бе домакин на регионалните игри на “Спешъл Олимпикс”- България. В състезанията по футбол и народна топка се включиха деца с интелектуални затруднения от помощни училища и ресурсни центрове в Хасково, Кърджали, Стара Загора и Харманли. Събитието се проведе на покритото футболно игрище в комплекс “Тенис кортове”.

60 деца на възраст от 8 до 15 години участваха в днешните игри. Учениците бяха разпределени в 4 отбора по футбол и 3 по народна топка. Подобен род игри, целящи организация на спортни занимяния за деца и възрастни с интелектуални затруднения се провеждат в страната редовно от 2003 година. Оттогава традицията датира и в областния град.

Освен днешните деубои такива регионални игри се провеждат още в 11 града в страната. Една от целите на подобен род инициативи е да се осъществи връзка между децата с интелектуални затруднения и тези, които нямат специфични потребности. Организаторите бяха осигурили медали за всеки участник, без значение на кое място завърши отбора.

“В игрите на “Спешъл олимпикс” е важно участието, а не както е в другите надпревари състезателния характер, затова всички получават медали”, заяви за Хасково Новини националния координатор на “Спешъл олимпикс” Добрин Георгиев.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване