04/17/13 11:30
(http://www.klassa.bg/)

"ВТБ Капитал" разширява цигарения си бизнес

„ВТБ Капитал”, която придобил през 2011 г. най-големия производител на цигари и тютюн в България – „Булгартабак”, продължава да разширява цигарения си бизнес, събщиха в сряда руски медии.
Миналата седмица властите в Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина, одобриха закупуването от българския холдинг на 67% от цигарената фабрика в Баня Лука. Цената на сделката не се съобщава.
В края на 2011 г. дъщерната компания на „ВТБ Капитала” – австрийската „БТ-Инвест” – плати за 79.83% от „Булгартабак” 100.1 млн. долара.
Тютюневият пазар на Балканите от известно време е привлекателен за руските инвеститори. Според главния редактор на „Русский табак” Максим Корольов, навлизането на балканския тютюнев пазар е перспективно за руските производители на цигари, ориентирани към разрастване.
По думите му, за държави като Гърция и България силата им е в географското положение и членството в ЕС, което ги прави добри разпределителни центрове, откъдето цигарите ще могат да се разпространяват към най-различни пазари.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване