04/17/13 12:09
(http://www.klassa.bg/)

Пристанището във Варна се разширява с военен имот

Правителството прехвърли военен държавен имот на Острова в местността "Пясъка" във Варна на транспортното министерство за изграждането на пристанище на това място.
Така ще се разшири варненското пристанище и ще има зона за отдих на варненци. Това стана ясно от думите на премиера Марин Райков в началото на заседанието на МС в сряда.
С проекторешението се възлага на военния министър да реши до 22 април къде ще се мести военното поделение на ВМС и Старшинското училище, които в момента се намират на Острова. МО трябва да каже и колко ще струва предислокацията на поделението.
Бяхме обещали на варненци да имат достъп до пристанището и до тази зона, за която има проект по-нататък да се създадат условия за почивка на гражданите на морската столица, поясни Райков.
Това е един много стар въпрос, който е срещал много пъти съпротива. Той е свързан с изграждане за в бъдеще на дълбоководен терминал на Острова на мястото, на което се намира Старшинското училище и след много усилия аз смятам, че можем да направим първата крачка, защото това, което обещаваме, го правим, каза министър-председателят.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване