04/18/13 10:39
(http://www.klassa.bg/)

Бивш председател на италианския Сенат - фаворит за президент

Бившият председател на италианския Сенат Франко Марини е сочен като фаворит на предстоящите избори за президент, които започват. Повече от хиляда депутати от националния парламент и регионалните законодателни събрания участват в гласуването, което трябва да определи новия държавен глава на Италия.

Левоцентристкият лидер Пиер Луиджи Берсани и консервативният му противник Силвио Берлускони дадоха да се разбере, че са склонни да подкрепят 80-годишния Марини. Едва 222 от 333 левоцентристки депутати обаче подкрепят Марини, който е член на Демократическата партия на Берсани.

Поддръжници на главния съперник на Берсани в Демократическата партия - кмета на Флоренция Матео Ренци - и представители на съюзника й "Левица, екология, свобода" отказват да подкрепят Марини.

За да бъде избран един кандидат за президент, той трябва да спечели две трети от гласовете на първите три тура, които се очаква да приключат в петък сутринта. На четвъртия тур, който трябва да бъде в петък следобед, е достатъчно обикновено мнозинство.



















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване