04/19/13 13:23
(http://www.hsnovini.com/)

Гражданска листа Модерна България : Хората искат гласа им да се чува

Д-р Людмила Тодорова, водач на листата ( в средата )

„Гражданска листа Модерна България” не е стихийно движение, каквито се народиха по време на протестите. То бе учредено още миналата година с приемане на граждански манифест, който бе подкрепен от над 80 организации. В него има заложени 20 реформи, които поставят партии и политици под граждански контрол”, заяви днес координаторът на „Модерна България” за Хасково Ивайло Добрев.

Той припомни, за стартиралата подписка , с която целят Народното събрание да определя референдум при нужда по два важни според тях въпроса: 1. Отзоваване на политици по гражданска инициатива и 2. Право на индивидуална гражданска жалба пред конституционния съд срещу закони, които нарушават гражданските права. До момента в цялата страна са събрани над 150 000 подписа, а в Хасково около 1000, допълни Ивайло Добрев.

Водач на листата на Модерна България за Хасково е д-р Людмила Тодорова, председател на съвета на българските аграрни организации.

Тя заяви, че е поема ангажимента да лобира сред фермерските структури в Брюксел 25 % от субсидиите за фермерите в страната да са за малките земеделски стопанства.

„Имам лична мисия да задържим младите хора в България.”, пък заяви втората в листата, Женя Пелтекова.

„Хората искат гласа им да се чува! Ние трябва да променим системата така, че да осигурим възможност младите да съградят бъдещето си така, както е на запад, да имат повече възможности за реализация”, допълни още  Пелтекова.

Коалиция „Гражданска листа Модерна България” за 29- ти МИР- Хасково се състои от 6 души:

  • Д-р Людмила Тодорова
  • Женя Пелтекова
  • Андрей Петров
  • Даниела Боева
  • Таня Апостолова
  • Иван Иванов
Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване