04/19/13 11:24
(http://www.klassa.bg/)

Принс, Стинг и Ленърд Коен са сред звездите на джаз фестивала в Монтрьо

Принс, Ленард Коен и Маркъс Милър са сред водещите участници в джаз фестивала в Монтрьо през юли. Коен ще открие 47-ото издание на една от най-големите летни музикални прояви в Европа с концерт на 4 юли. Второто шоу на канадския изпълнител ще бъде ден по-късно, съобщава бтв. Принс ще се завърне в Монтрьо с три концерта - на 13,14 и 15 юли, след като участва във феста през 2007 и 2009 г. Билетите за шоутата му вече са продадени.

"Три вечери, три концерта, Принс се завръща. За нас е огромна чест. Никога не знаем какво ще ни поднесе той, но с нетърпение очакваме невероятните му изненади", е заявил на пресконференция в Лозана новият директор на феста Матийо Жатон.

Жатон наследи на поста основателя на феста Клод "Фънки" Нобс, починал през януари след ски инцидент.

Сред звездите, които ще участват в джаз фестивала в Монтрьо, са още Стинг, "Крафтверк", Даяна Крол, Джо Кокър, Бони Райт, Бен Харпър, Брайън Мей от "Куин".

Джаз музикантът от САЩ Маркъс Милър се завръща на сцената в Монтрьо на 21 юли, след като пострада в автобусна катастрофа в Швейцария през ноември миналата година.

Билетите за концертите ще бъдат пуснати в продажба в петък сутринта.

Фестът край Женевското езеро ще продължи до 24 юли. Всяка година джаз фестивалът в Монтрьо привлича около 250 000 почитатели на музиката.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване