04/20/13 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Как бягството на двама братя от войната приключи с насилие

Младите животи на двамата братя, идентифицирани от полицията като основните заподозрени за бомбените експлозии по време на Бостънския маратон, са протекли между два много различни континента и култури – между техните чеченски корени и новия свят в САЩ, коментира британският вестник „Файненшъл таймс”. 26-годишният Тамерлан Царнаев и по-малкият му брат Джохар са пристигнали в САЩ преди десетилетие заедно със своя баща – автомонтьор. Подобно на мнозина чеченци, те са бягали от продължителния граждански конфликт в региона и са се установили в района на Бостън, където има голяма чеченска общност. Тамерлан и Джохар са пристигнали в САЩ като деца и са прекарали формиращите характера години в новата си родина.
Според първоначалните данни по-големият брат е страдал от отчуждение, както се случва при много имигранти, и е попаднал в джихадистски мрежи. По-малкият Джохар е изглеждал по-приспособен. От страницата на Джохар в руската социална мрежа „Вконтакте” става ясно, че той е отдаден на исляма, но също така има и черно чувство за хумор. Той е член на групи, посветени на исляма и корана.




















„Файненшъл таймс”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване