04/20/13 16:44
(http://www.klassa.bg/)

Трима души в болница след репетиции в цирк "Балкански"

Трима души са пострадали след инцидент по време на репетиции в цирк "Балкански" (Circus-Balkanski.com) в София.

Инцидентът е станал около 12 часа. Мъжете са изпълнявали номер с мотори и са се сблъскали помежду си, предаде БНР.

И тримата са откарани в болница и по първоначална информация са без опасност за живота.

Сигналът за инцидента е подаден от собствениците на цирка.

Скъсване на веригата на един от мотоциклетите е най-вероятната причина за инцидента в цирк "Балкански" в София, където трима души пострадаха при опит да подобрят рекорда за най-голям брой мотоциклети, движещи се в така наречения "Глобус на смъртта".

След инцидента на място веднага е пристигнала полиция, заяви административният директор на трупата Александър Балкански:

"За днешната дата бяхме подготвили да подобрим новия световен рекорд по брой на мотоциклети в "Глобуса на смъртта", като това нещо го подготвяме повече от месец тренировки", заяви Балкански.

"Вчера на двата спектакъла ние го пуснахме този рекорд неофициално пред публика и всичко вървеше по вода, но днес по време на репетицията на единия от мотоциклетите се къса веригата, точно при изпълнението на рекорда и става един доста сериозен сблъсък вътре в глобуса. Двама леко са пострадали и докато третият го изнесоха на носилка, все още чакаме резултат", разказа още директорът на трупата.

"Хората са застраховани, осигурени, на трудови договори са, имат разрешителни, работни визи, защото те са чужденци. Нашето единствено притеснение е травмите да са повърхностни, а да няма нещо по сериозно. Дойдоха веднага полицаи, криминалисти, описват, оглеждат абсолютно всичко как е станало, техническа грешка, дефект на мотоциклета, което не е изключено в нашата работа, както човешката грешка, така и техниката да откаже", завърши Александър Балкански.

















БНР

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване