04/21/13 13:37
(http://www.klassa.bg/)

От “Лукойл Нефтохим Бургас” не са източвани незаконно горива

От “Лукойл Нефтохим Бургас” АД не са източвани незаконно горива, става ясно от разпространено съобщение от „Лукойл България“ във връзка с твърдението от последните дни на Агенция „Митници“, че имало такова нарушение.

От „Лукойл“ обясняват, че на 08 април 2013 г. поради преминаване към нова система на разплащане със своите клиенти, “Лукойл Нефтохим Бургас” АД съгласно Закона за измерванията, се възползва от законното си право да направи проверка на измервателни системи. Компанията се обръща към компетентното митническо учреждение – Митница Бургас, с искане за целите на метрологичната проверка, митническите служители да демонтират част от пломбите, което по никакъв начин не променя верността на техните показатели. Два дни по-късно, преди приключване процедурата по метрологичната проверката, служители на Митници Бургас отново поставят митнически пломби на измервателните устройства, и така се преустановява възможността за провеждане на проверката.

На 11 април бургаската нефтена рафинерия е получила писмо за съответствие от Агенция Митници, с което се удостоверява, че компанията „Лукойл Нефтохим“ е изпълнила изцяло и своевременно новите изисквания на Закона за акцизите и данъчните складове, съгласно Наредба №3.

Със своето съобщение Митниците се опитват да решават „чисто вътрешно митнически проблем и разчистване на сметки между служители на агенцията”, смятат от „Лукойл България“, но според компанията, същевременно се прави и опит да се създаде сред обществеността усещането, че в „Лукойл“ има „нещо непрозрачно и се извършват незаконни действия“. Според нефтената компания, ръководителят на Агенция Митници в България продължава своя „кръстоносен поход“ срещу най-голямата компания в България, като използва всеки повод, включително своята и на служителите си некомпетентност, за да нанася удар върху името и престижа на бургаската рафинерия, без всякакви основания“.

От „Лукойл България“ подчертават, че само 24 часа по-късно след първоначалното съобщение, от Агенция Митници заявяват, че ”за сега” не виждат основание за отнемане на лиценза на нефтопристанище „Росенец“, и че става дума за нарушения на митнически служители, а не на такива на компанията „Лукойл Нефтохим Бургас“. От петролната кампания съобщават още, че за „действията на шефа на Митниците Ваньо Танов и за заплахите, отправени без никакъв, дори и формален повод, срещу ръководството на компанията, „Лукойл“ е сигнализирала министъра на финансите в България“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване