04/21/13 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Притискат Берлин да смекчи натиска си срещу закъсалите страни

Намаляването на дефицита в бюджетите в името на оздравяване на икономиките на закъсалите страни не е само германска политика, а с нея са съгласни и другите европейски държави. Това заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле по време на пролетната сесия на МВФ и Световната банка във Вашингтон.

"Никой не трябва дори да си въобразява, че има алтернатива на намаляването на дефицитите", подчерта финансист №1 на Берлин. "И това не е германска позиция, тя е обща."
На всички срещи на МВФ Германия е притискана да намали натиска си по отношение на закъсалите страни-членки на еврозоната те да орежат разходите си в името на по-бързото си оздравяване на финансите им. Експерти на МВФ и други специалисти са на мнение, че за постигането на икономически ръст са необходими повече стимули. Германия държи на позицията, че оздравителните заеми и програмите за намаляване на дефицитите на страни като Гърция, Португалия и Ирландия са от изключително значение за възстановяване на икономиката в еврозоната.
Шойбле, също така, предупреди участниците във фоума, че очакванията за ръст в намиращия се в дълбока икономическа рецесия, са "нереалистични". Според него "Европа няма да е големият двигател на растежа " и предрече, че в дългосрочен план икономическият ръст на Европа ще е 1-1,5%, а не значително по-висок. Все пак Шойбле констатира, че има прогрес в преодоляването на кризата на доверие в еврото.

















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване