04/21/13 16:52
(http://www.hsnovini.com/)

“Слънце- Уефалона” взеха купата на “Ариана” в Хасково

Шампионите “Слънце- Уефалона”

Сборният отбор “Слънце- Уефалона” спечели титлата “Шампион на Хасково в Ариана Аматьорска Лига 2013″. На финала тазгодишните шампиони победиха с 3:1 “ALL STARS”.

Над 500 състезатели от 58 отбора се включиха в 58- те срещи, които се изиграха на двата терeна на комплекс “Тенис кортове- Хасково”. Надпреварата бе втора в областния град, след първото издание през 2010 г. Самото състезание се проведе в страната за 4- ти пореден път. Хасково бе третият град, в който се излъчи шампион за 2013- та година, след Благоевград и Плевен. За участие в големият финал ще се борят още шампионите от турнирите в Пловдив, София, Велико Търново, Габрово, Русе, Шумен, Монтана, Варна, Стара Загора и Бургас, а най- добрия ще се изправи срещу шампиона на България.

В рамките на 3 дни хасковлии премериха сили в оспорвани сблъсъци, за да се стигне до полуфиналите, където “Слънце- Уефалона” надигра с 3:0 “МК- Галакси” и се класира за финала. Във втория полуфинал “ALL STARS” постигна успех с 2:0 над “BRIGADA”.

В редовното време в малкия финал отборите на “BRIGADA” и “МК- Галакси” не успяха да си отбележат гол и се стигна до изпълнение на дузпи. При единайсетметровите наказателни удари по точни се оказаха футболистите на димитровградския “BRIGADA”, които спечелиха с 4:2 и се класираха на трето място.

В спора за шампионската титла отборите на “Слънце- Уефалона” и “ALL STARS” изиграха оспорван двубой. “Слънце- Уефалона” поведе с 2:0, но “ALL STARS” намалиха резултата. Минути преди края на срещата “Слънце- Уефалона” отбелязаха трето попадение, с което си осигури титлата “Шампион на Хасково в Ариана Аматьорска Лига 2013″.

Преди връчването на купата бяха раздадени и индивидуалните награди. За феърплей приза получи Господин Господинов от димитровградския тим “BRIGADA”. За талантлив млад играч бе избран Мариан Мънков от “ALL STARS”, с титлата за най- добър вратар бе удостоен неговия съотборник Боян Данев. Голмайстор на турнира стана Росен Стефанов от шампиона “Слънце- Уефалона”.

С победата си хасковските шампиони получиха право да играят на големия финал, срещу най- добрите от цялата страна. Големият шампион на “Аматьорска лига Ариана 2013″ ще получи като награда правото да се изправи срещу шампиона по футбол на България. Тази година за най- добрите ще има и още една награда, а тя е билети за двубоя за Суперкупата на Европа, който ще се играе в Прага.

“Много съм радостен, отборът ни е съвкупност от играчи от три отделни тима, които успяхме да си паснем и да се справим с противниците. Беше много оспорвано, но ние успяхме да спечелин титлата”, заяви за Хасково Новини веднага след награждаването един от капитаните на “Слънце- Уефалона” Иво Конгалов.

Репортаж гледайте в понеделник, в новините на Телевизия Рекординг.

Хасково Новини

Шампионска снимка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Господин Господинов от димитровградския “BRIGADA” бе отличен за феърплей

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мариан Мънков ( в ляво ) от “ALL STARS” получи титлата за талантлив млад играч

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голмайсторът на турнира Росен Стефанов получи шампионската купа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Димитровградският тим “BRIGADA” зае трето място

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вицешампионите “ALL STARS”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване