04/21/13 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Хиляди холандци разгневени от кралска песен

Десетки хиляди холандци изразиха възмущението си от Кралската песен, специално композирана за церемонията по всъпване в длъжност на Вилем-Александер. 45-годишният престолонаследник и родената му в Аржентина съпруга принцеса Максима ще станат крал и кралица, след като неговата майка кралица Беатрикс абдикира на 30 на април на 75-годишна възраст.

Песента е дело на продуцента Джон Юбанк и е изпълнена от 51 холандски певци и певици. До вчерашния ден под петиция в интернет "Не на Кралската песен!" се бяха подписали 37 000 поданици на Страната на лалетата. Част от тях изразяват несъгласието си както с текста й, така и със смесицата от рап и традиционни за страната ритми.
В интервю в четвъртък Вилем-Александер обеща, да бъде "традиционен крал", но допълни, че няма да е "фетишист по отношение на протокола".
Петминутната Кралска песен ще бъде предавана на живо в присъствието на новите крал и кралица в деня, в който Вилем-Александер положи клетва.
Коментарите за нея са от "слабоумна" до "неизбежно те кара да станеш републиканец". Юбанк каза, че е очаквал подобна реакция.


















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване