04/22/13 13:01
(http://www.hsnovini.com/)

Бъдещи първолаци изслушаха лекция за планетата Земя и Слънчевата система

Малчуганите слушаха лекция за Земята и Слънчевата система

Бъдещи първолаци присъстваха на образователна лекция, организирана от Астрономическата обсерватория при Младежки център, по повод Международният ден на Земята 22- ри април.

„Земята- оазис в Космоса” бе темата на открития урок, който получиха днес малчуганите от подготвителните групи на ОУ ” Св. Иван Рилски” и СОУ “Васил Левски”. От четири години насам на този ден от астрономическата обсерватория провеждат тази инициатива с най- малките, за да ги информират с това колко е важно да опазваме околната среда и да не замърсяваме собствената си планета. Бъдещите първолаци научиха и доста подробности за Слънчевата система.

В предишни години организаторите са провеждали тези уроци в детските градини, но този път бяха избрали местна книжарница, с която си сътрудничат, за да бъде по- различна атмосферата.

След приключване на лекцията от обсерваторията подариха на децата стикери по случай Международния ден на Земята, а от книжарницата ги зарадваха с книжки. Накрая всички се възползваха от поставения в центъра слънчев телескоп и се опитаха въпреки облаците да наблюдават Слънцето.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване