04/22/13 15:56
(http://www.klassa.bg/)

ЕП още не е решил дали да има дебат за подслушванията

„Една част от българските партии искат да пренесат предизборната кампания в Европейския парламент. Затова либерали, социалисти и част от крайната десница поискаха да има дебат в пленарна зала на Европейския парламент по отношение на случая с подслушванията в България, но такова решение няма”, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев пред „Фокус”. Тъй като това искане не е било подкрепено на председателски съвет в ЕП, вносителите му са поискали дебати в Комисията по вътрешни работи и правосъдие, която ще заседава на 6 или 7 май, т. е. преди изборите в България. Така тези представители на българската политическа класа, според Ковачев, се опитват да злепоставят отново и отново България. По думите на евродепутата, това е намеса, натиск върху Прокуратура, следствие, който те се опитват да упражняват чрез Европейския парламент.

Следващата седмица в сряда ще бъде срещата на координаторите на Комисията по вътрешни работи и правосъдие към Европейския парламент ще се вземе решение дали и кога ще бъде включена точка в дневния ред за обсъждане на така нареченото „досие по подслушванията” в България, уточни Ковачев и отново подчерта, че за момента няма никакво решение.

Попитан дали има някаква реакция от стана на останалите членове на Европейския парламент, Ковачев казва, че както евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, така и другите български представители са информирали в своите политически групи колегите си за това, какво се случва в България, за процеса, който се води от Прокуратурата по анонимния сигнал на г-н Станишев, а реакциите са принципни – „принципите в една правова държава да има върховенство на закона и всички институции да изпълняват законовия ред на страната”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване