04/22/13 12:29
(http://www.klassa.bg/)

Икономиката на Германия се стабилизира


Икономиката на Германия изглежда се стабилизира през първото тримесечие на годината, показва месечният доклад на германското финансово министерство. Това става след сигналите за забавяне в края на 2012-а година, като се смята, че подобрението на икономическото развитие ще набере скорост с течение на годината.

В доклада се казва, че слабостта на германската индустрия все още не е "напълно преодоляна", но разнообразните икономически данни предполагат, че икономиката ще се подобрява с по-бързо темпо през година. Приходите от данъци през март са се повишили спрямо същия месец на миналата годината, като приходите от федералните данъци са нараснали с 5,6%, а общите федерални и държавни приходи - с 5,7%.

"Солидните" потребителски разходи, подкрепени от здравия пазар на труда, в комбинация със стабилните цени ще помогнат за икономическото развитие с течение на годината”, се посочва в доклада в доклада на германското финансово ведомство, цитиран от БНР. Икономическото министерство прогнозира, че брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия ще отбележи растеж от 0,4% през настоящата година, след което ще нарасне до 1,6% през следващата 2014 година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване