04/22/13 14:08
(http://www.klassa.bg/)

Митниците отнеха лиценза на продуктопровод на „Лукойл Нефтохим Бургас“

С решение на директора на Агенция „Митници" от 22 април 2013 г. е отнет лиценза на складодържател „Лукойл България" ЕООД за управление на данъчен склад „Продуктопроводи - продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас" АД” с адрес пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци. Решението е на база извършените проверки за съответствие на средствата за измерване и контрол в данъчния склад на изискванията на Наредба № 3, съобщават от Митниците.

От Митниците обясняват, че на 31 март 2013 г. е изтекъл срокът, в който „Лукойл България" ЕООД трябваше да приведе дейността си в съответствие с изискванията на Наредба № 3. До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад. Преди седмица Агенция „Митници" уведоми „Лукойл България" ЕООД, че поставените уреди не предават данни към информационната система на Агенцията и че е установено несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. Преди това, проверка на Митница “Столична” на място установи, че в една от базите на „Лукойл България" ЕООД няма монтирани средства за измерване и контрол, а в друга те не са свързани. Във връзка с това от 9 до 12 април 2013 г. митнически служители са извършили проверка в данъчния склад.

Във връзка с това Агенция „Митници" констатира, че лицензът, издаден на лицензирания складодържател „Лукойл България" ЕООД за управление на посочения данъчен склад и свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци", следва да бъде отнет.

Предния ден от „Лукойл България“ разпространиха изявление, че от бургаската не са източвани незаконно горива и декларираха, че нефтената компания спазва стриктно законите на страната. От „Лукойл България“ смятат, че Митниците се опитват да решават „чисто вътрешно митнически проблем и разчистване на сметки между служители на агенцията”, като същевременно се прави и опит да се създаде сред обществеността усещането, че в „Лукойл“ има „нещо непрозрачно“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване