04/22/13 10:34
(http://www.klassa.bg/)

Новият шеф на НАП Пловдив обещава проверки и контрол

Ефективни проверки и стриктен контрол над събираемостта - това обяви като приоритети в бъдещата си работа новият началник на териториалната дирекция на НАП Пловдив Георги Тахов, предаде радио "Пловдив".

Като конкретна цел за тяхното осъществяване той изтъкна действията, които ще предприеме за пълната координация между данъчните, прокуратурата и другите правоохранителни органи. Идеята е да се постигне максимално разкриване и предотвратяване на данъчни измами и неплащане или укриване на осигуровки от страна на всички по веригата, обясни Тахов.

Друга насока в дейността на местната приходна агенция ще бъде стимулиране на доброволно плащане на налозите. Спрямо фискалните длъжници ще се прилага настойчив, но внимателен подход, чрез изготвянето на техни данъчни досиета. Не винаги длъжникът е злонамерен, напротив, обикновено той изпада в такова положение по чисто икономически причини, довели го до финансови трудности. Затова данъчните инспектори ще обгрижват лично длъжниците, предлагайки им максимално удобните за тях схеми за издължаване към Бюджета, обясни новият директор на НАП-Пловдив.

По думите му, до момента в териториалната дирекция са подадени 30 000 данъчни декларации, но до края на кампанията остават броени дни, в които се очакват още поне 25 000, съобщи Георги Тахов. По тази причина той препоръча оттук нататък гражданите да използват преобладаващо услугите на пощите и по възможност - интернет.


www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване