04/22/13 12:08
(http://www.klassa.bg/)

По-големият брат Царнаев може да е убил свой приятел и още двама през 2011

Приятели на Тамерлан Царнаев от спортния клуб по бойни изкуства, който е посещавал, споделиха с местни журналисти, че по-големият от двамата чеченски братя-терористи, може да извършил убийство през 2011 г. Тогава загива негов много близък приятел и чак сега негови познати си спомнят, че той се е държал много странно след трагедията, предаде Нюзру.
В бостънското предградие Уолтъм на 12 септември 2011 г. е намерен убит Брендън Мес, с който Царнаев бил много близък. В дома били открити още два трупа на местни жители. Всичките били с прерязани гърла. По телата била разпръсната марахуана. Според полицейския оглед, от дома не било откраднато нищо, даже имало пари до труповете.
Тогава познати от кръга на Царнаев подозирали, че с престъплението е свързано поредното гадже на Мес, бежанка от Сомалия. Никой не обръща внимание, че тя е разговаряла често с Тамерлан за религия. „Тем“, както е известен Тамерлан, не отива на погребението на приятеля си и изобщо не проявява интерес към случая, си спомнят сега пред BuzzFeed хора от обкръжението. При това собственикът на клуба за бойни изкуства, където тренирали Мес и Царнаев, разказал пред „Бостън глоуб“, че последният го представял като „най-добрият си приятел“.
Тогава не заподозрели Тамерлан, може би защото той се държал като обикновен американец, не като чужденец – почти не говорел с акцент, общувал с рапъри.
26-годишният Тамерлан Царнаев загина при престрелка с полицията , която го издирваше с брат му – 19-годишният Джохар. Джохар бе заловен по-късно и в момента е разпитван в болницата. Той отговоря на въпросите писмено, защото има огнестрелна рана отзад на врата, засегнала и езика му. Предполага се , че е направена при опит за самоубийство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване