04/22/13 15:52
(http://www.hsnovini.com/)

Повече наблюдатели за изборите

По-голям брой наблюдатели ще има на предстоящите парламентарни избори на 12 май. Те ще могат да присъстват при раздаването на материалите на секционните избирателни комисии, както и в така наречените изчислителни пунктове, след приключване на гласуването. Новите моменти разясни Силва Дюкенджиева от ЦИК, която бе в областния град днес за обучение на членовете на РИК.

Новост на парламентарните избори е и началния час на изборния ден. Той ще започне в 7 часа сутринта на 12 май. Старта на гласуване обаче може да бъде променен с час по-рано, при предварителна заявка в РИК. Такива случаи вече е имало в Хасковски избирателен район. Вчера изтече срокът партии да предлагат други кандидати на мястото на заличени. В РИК-Хасково няма подадени имена на мястото на двамата отказали се. Така поредните номера в бюлетината се изместват с един напред.

Освен изборните книжа този път служителите на МВР ще охраняват и ксероксите, които ще се раздават заедно с другите материали на 11 май. На тези избори те ще отговарят за охраната не само до внасяне на протоколите в РИК, а и след това – до предаването на изборните материали на специалната комисия в сградата на Областна администрация.

Готов е графикът за обучение на членовете на СИК. За онагледяване ще бъдат използвани специално изработени клипове. Печатането на бюлетините за предстоящите избори ще започне на 24 април.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване