04/22/13 14:18
(http://www.klassa.bg/)

Продадоха през БФБ 90% от акциите на „Инвестор.БГ“ АД на "България Он Ер"


Сделки за 90% от капитала на Инвестор.БГ АД се сключиха на БФБ - София на 22 април, съобщиха от медиийната компания. Последната сделка е била при цена от 12,5 лв. за акция, което дава на компанията пазарна капитализация от 18 млн. лв. Оборотът възлезе на 16 млн. лв. при 36 сделки.

Малко по-късно стана ясно, че по предварителна информация новият собственик е медийна група Bulgaria On Air. Изпълнителният директор на компанията Виктория Миткова коментирама пред Investor.bg, че "България Он Ер" вече е внесла в Комисията за финансов надзор търгово предложение за закупуване от останалите акционери на до 100% от капитала на дружеството. На въпрос "ще останат ли акциите на Инвестор.БГ на борсата или ще бъдат свалени оттам, Миткова коментира, че "в средносрочен план ако едно дружество не може да стане достатъчно голямо, то няма място на борсата".

От думите й става ясно, че се предвиждат промени на ниво управителни органи, такива, че да се да обединят усилията и да се продължи общата философия на медиите. Затова в борда на директорите на Инвестор.БГ ще влязат "доказани специалисти, които ще направят максимално бързо синергията между телевизия, радио и сайтове".

Шефът на "България Он Ер" коментира още, че основният поток от информация, предавания, водещи новини в сайтовете ще става част от програмата на телевизията. В същото време част от предаванията в телевизионния и радио ефир ще бъдат под марките на dnes.bg, investor.bg, imoti.net, gol.bg и така нататък. Освен това част от борсовата информация в телевизията и радио Bulgaria On Air ще бъде развивана от Investor.bg без противоречие с договора с Bloomberg.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване