04/22/13 12:40
(http://www.klassa.bg/)

Стачка на наземния персонал в Lufthansa анулира над 1600 полета в Европа

Стачка на наземния персонал "приземи" 98 процента от полетите на германския авиопревозвач "Луфтханза" в понеделник. От общо 1720 полета от всички германски летища ще бъдат изпълнени само 32. Отменени са и днешните полети за София от Мюнхен и Франкфурт. Очаква се летищата в Берлин да заработят следобед, съобщи БНР. Икономическите щети за Луфтханза се оценяват на няколко десетки милиона евро. Това е втората предупредителна стачка в Луфтханза и тя обхваща двойно повече полети, отколкото предишната, парализирала въздухния трафик над Германия на 21 март. Две берлинските летища ще прекратят стачката в 14.30, а на всички останали тя ще продължи 24 часа.
33 000 служители на наземните служби на Луфтханза стачкуват, призовани от своя профсъюз "Верди", с искане на увеличение на възнаграждението за следващите 12 месеца с 5.2%, както и да им бъдат дадени гаранции срещу уволнение в хода на започващото преструктуриране на авиокомпанията. Луфтханза е обявила безплатен телефонен номер за даване на информация за анулираните полети. Всеки засегнат пътник може да презавери билета си за друг ден и полет безплатно или да прибегне до услугите на германските железници на по-къси разстояния със самолетния си билет.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване