04/23/13 05:32
(http://www.klassa.bg/)

В Канада предотвратиха терористичен акт

В Канада е предотвратен заговор за нападение срещу жп линията, свързваща Торонто и Ню Йорк.

Това обявиха днес източници от американските сили за сигурност.

По-рано днес канадски медии съобщиха, че канадската полиция и разузнавателните служби ще обявят на пресконференция по-късно днес за арестуването на няколко души при операция за предотвратяване на "голям терористичен акт".

Двама души бяха арестувани във връзка с предполагаем заговор на "Ал Кайда" за дерайлиране на пътнически влак в Канада, съобщиха от полицията.

30-годишният Шихеб Есенгаер и 35-годишният Раед Джасер са заподозрени

в планирането на атентат в във влака Via Rail в района на Торонто, казаха от полицията.

Канадската полиция е разбила терористична мрежа, която е планирала атентат в страната, съобщиха местни телевизии преди пресконференция за "националната сигурност" на федералната полиция.

Според обществената телевизия Си Би Си този атентат няма никаква връзка с атентата по време на маратона в Бостън преди седмица.

Си Би Си уточни, че при полицейска операция, проведена по-рано днес, са извършени арести в Квебек и Онтарио, а частната телевизия Си Ти Ви съобщи за два ареста в Торонто и областта.

Според медиите тази операция е резултат от проведено в продължение на повече от година разследването съвместно с американската федерална полиция.















БТА






Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване