04/23/13 05:45
(http://www.klassa.bg/)

Манчестър Юнайтед шампион на Англия за 20-и път!

Манчестър Юнайтед стана шампион на Англия за рекорден 20-и път. "Червените дяволи" победиха Астън Вила с 3:0 и са недостижими на върха в класирането на Премиър лийг четири кръга преди края.

Страхотен мач изигра Робин ван Перси, който реализира и трите попадения за първата титла в кариерата си. Холандецът оформи хеттрика си за 33 минути, с което обезсмисли по-голямата част от мача.

Страхотно представяне записа и опитният Райън Гигс, който добави 13-и шампионски медал към невероятната си колекция. Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън също има толкова титли на Англия.

Срещата премина изцяло под диктовката на Манчестър Юнайтед. Още във втората минута Гигс намери Ван Перси и нападателят откри резултата. Малко по-късно холандецът се озова на добра позиция, но прати топката малко над гредата.

манчестър юнайтед, астън вила, робин ван перси
Ван Перси бележи първото си попадение. (Photo: Getty Images/Guliver Photos)

Натискът на домакините продължи. В 9-ата минута Кагава пропусна да удвои отблизо, а секунди след това Рафаел уцели гредата.

В 12-ата минута пък Астън Вила пропусна чудесна възможност да се върне в мача. При една контраатака Бентеке не успя да реализира сам срещу вратаря.

Домакините отговориха и Ван Перси вкара великолепен гол от въздуха за 2:0 след чудесен пас на Уейн Рууни.

Холандецът оформи крайното 3:0 в 33-ата минута, когато с технично изпълнение прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Вила.

След почивката гостите се опитаха да се върнат в мача, като дори се наложи Ван Перси да чисти от голлинията, но въпреки това резултатът остана непроменен. В 76-ата минута пък Кагава пропусна да вкара четвърти гол за победителите, след като от няколко метра прати топката над вратата.

робин ван перси
Робин ван Перси вече спечели шампионската титла на Англия след няколко неуспешни опита с Арсенал. (Photo: БГНЕС)

Така Юнайтед е недостижим на върха в класирането с 84 точки, а Астън Вила продължава битката си за оставане в елита. Тимът от Бирмингам е точно над чертата с 34 точки.
















zonasport.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване