04/23/13 05:48
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев: Проблемът с подслушванията да не е партенка...

"Надавам се скандалите около проблема с подслушванията да не е предизборна партенка", заяви днес президентът Росен Плевнелиев

"Жалко е, че се случва преди изборите, че българските политици вярват, че това е добър начин да станеш важен, значим и да натежи в твоя полза за изборната кампания" подчерта държавният глава.

Такъв извод президентът си е направил още по време на неговата предизборна кампания през 2011 г.

След като се конституира новият парламент Плевлениев ще напомня на депутатите за проблемите със СРС-тата, водната реформа и новите закони за инвестициите и образованието. Ще напомням на народните представители за тези проблеми, докато не бъдат решени, закани се Плевнелиев.

Президентът присъства днес на церемония, на която бяха връчени 120 таблета на пътни полицаи, с което започва автоматизация на контролната им дейност.

Дали е имало предпоставки за нерегламентирано подслушване зависи от прокуратурата, продължи той. Тя трябва да излезе със своите анализи. Ние ще се съобразим с тях, а служебното правителство ще направи каквото може да пренапише правилата вътре в МВР и в други институции. Не сме перфектни, но искаме да подобряваме системата и да се учим от грешките, посочи президентът.
Важно за хората е да са спокойни, че дори и обикновените граждани не се подслушват незаконно, допълни президентът.

Затова очаквам конкретни данни, становища и заявявам, че, когато видим тези нередности, моментално ще реагираме и ще се съобразим и ще пренастроим механизмите за добро, отговори Плевнелиев на въпрос на журналисти.

Служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова каза, че очаква да получи писмо от прокуратурата, в което да бъде посочено какви са пропуските, засягащи ползването на СРС.

До края на седмицата трябва да приключи проверката вътре в МВР за нормативната уредба и нейното прилагане. В началото на следващата седмица ще са готови анализите, след което ще се вземат мерки.

















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване