04/23/13 05:29
(http://www.klassa.bg/)

Рияд прави стъпка към промяна на седмичните почивни дни

Консултативният съвет на Саудитска Арабия прие да обмисли възможността да се променят седмичните почивни дни в кралството - на петък и събота както е в останалите страни от Персийския залив, съобщи официалната агенция СПА.

Сега уикендите в Саудитска Арабия са в четвъртък и петък. Всички останали страни в Залива през последните години внесоха промени в почивните си дни, за да се доближат до ритъма на работа и почивка в повечето от останалите страни. Така те се стремят да ограничат негативното влияние от разликите за техните икономики и финансови пазари. Консултативният съвет на Саудитска Арабия се състои от 150 членове, избрани от краля и има подобни на парламент функции, но не и правото да приема закони. Той прие да проучи възможността за промяна на седмичните почивни дни в правителствените учреждения от четвъртък и петък на петък и събота", каза зам. председателят на Съвета Фахад бин Муатад ал-Хамад, цитиран от СПА.

Много от религиозните водачи и вярващи в ултраконсервативното кралство, което прилага стриктно законите на шариата, обаче са против тази промяна. Борсата в Рияд, която е най-голямата в арабския свят работи пет дни в седмицата,но само три от тях отговарят на работните дни на основните финансови пазари по света. Същото важи и за банките и финансовите институции в кралството
















СПА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване