04/23/13 05:51
(http://www.klassa.bg/)

"Ройтерс" уволни агент на "Анонимните"

Информационната агенция "Томсън-Ройтерс" уволни зам.-редактора Матю Кийс, обвинен в сътрудничество с хакерската групировка "Анонимните".

През март т.г. прокуратурата в САЩ повдигна обвинения срещу Кийс по три пункта, свързани със сътрудничество с "Анонимните". Обвиненията са по повод действия на журналиста от времето, когато работи в Тhe Tribune Company, издаваща "Чикаго Трибюн" и "Лос Анджелис Таймс".

Въпреки това "Ройтерс" уволни Кийс и го отстрани от водения от него официален микроблог на информационната агенция в "Туитър". Журналистът отрича обвиненията и дори продължи да пуска новини от личния си блог в "Туитър", представяйки се като журналист в "Ройтерс".

По-рано Кийс отразяваше в блога на Ройтерс терористичния акт на Бостънския маратон. Той публикува информация, получена от прихващането на разговори по полицейската честота. Инфото обаче се оказа невярно и според Кийс той е бил уволнен точно заради това.
















"Томсън-Ройтерс"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване