04/24/13 17:43
(http://www.klassa.bg/)

Митнически екипи вече проверяват данъчен склад на „Лукойл България"

В данъчния склад на “Лукойл България”, включващ продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас" АД до пласментно-снабдителна база Илиенци (със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив и Илиенци и технологично-помпените станции Ветрен и Ихтиман), на 24 април пристигнаха екипи от митнически служители на проверка на технологичното окомплектоване на определените от Агенция „Митници” според Наредба № 3 на Министерството на финансите допълнителни контролни точки за измерване на акцизни стоки. По заповед на директора на Митниците, екипи са изпратени във всяка от базите и помпените станции, съобщиха от „Лукойл България“. Целта на проверката е да установи, първо, наличието на измервателни уреди в контролните точки, и второ, готовността им за метрологична проверка и последващо включване към интегрираната комуникационна система за контрол на митническите власти.

В резултат на постигнатото на вчерашната среща (23 април) със служебния премиер Марин Райков съгласие с митническата агенция, на проверката са поканени и присъстват екипи на SGS-България, част от международната компания SGS - водещата в света организация за проверка, верификация, тестване и сертифициране, уточняват от „Лукойл“. Техните експерти са поканени като независими вещи лица, които да представляват трета безпристрастна гледна точка в казуса. Както екипите на митниците, така и тези на SGS приключват всяка от проверките с протоколи за технологично съответствие, подписани от двете страни. Те съдържат както констатациите на проверителите, така и становищата (ако има такива) на представителите на шестте проверявани бази и станции по протежение на продуктопровода. Проверката продължава и в момента (към 17 часа на 24 април), като досега са подписани 6-те протокола на SGS, удостоверяващи пълно технологично съответствие на измервателните уреди в допълнителните контролни точки и готовност за свързването им по съответния ред със системата на Митниците.

От страна на "Лукойл България", до Агенция "Митници" отново е изпратен актуализиран график за осигуряване на митнически служители и специалисти-метролози, чието присъствие е задължително условие за втория етап от процедурата – включване към системата за контрол на митническата агенция.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване