04/24/13 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Освиркаха Борисов в Благоевград, той видя „политическа провокация”

При качването на председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на сцената за словото му в Благоевград той е бил освиркан, съобщи БГНЕС. Хората са викали "У-у-у!" и "Мафия", а той ги нарекъл „кресльовци” и открил политическа провокация в реакцията им.

"Тактиката на Станишев е да не признае изборите, той не иска да управлява и си сложи друг, който да поеме отговорността‘‘, подчерта Бойко Борисов, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. Той заяви, че само хората по площадите стигат, за да има ГЕРБ над 110 депутати.

Според бившия премиер Станишев си посочил „мюрето Орешарски, евентуално ако случайно се направи правителство някакво, да има кой да обере след това калая". "Ние си носим нашата политическа отговорност", добави бившият премиер и изброи отново магистралите и инфраструктурните проекти.

Борисов изтъкна, че въпреки допуснатите грешки това, което „направихме за три години и половина е повече от направеното за 20 години преди нас”. Той е на мнението, че политическите опоненти на ГЕРБ могат само да кряскат и да изпращат по 4-5 човека да провокират напрежение.

Цветан Цветанов, който през целия ден беше на разпити във връзка със скандалите в МВР също присъства на събитието. Той отказа да коментира обвиненията в СДОТО и обясни, че иска да се срещне с избирателите си и днес достатъчно е говорил.

Пред журналисти обаче, той коментира, че е обезпокоен от " това, което се случи и което използваха политиците в тази кампания, е, че дискредитираха службите, честните и достойни професионалисти в МВР". Цветанов разчете скандалите като тежък удар за българската правоохранителна система и за достойнството служителите.

Цветанов заяви, че най-важното е ГЕРБ да спечели изборите и да състави самостоятелен кабинет. Той е на мнението, че така ще могат да носят отговорност за управлението и да реализират проектите по европейската солидарност. „Благодарение на нашето правителство усвоихме 38% от европейските средства. Когато дойдохме на власт бяха спрени всички еврофондове на тройната коалиция, заради скандали като „Батко-братко“, заяви заместник – председателят на ГЕРБ.

Борисов изтъкна някои от постиженията на управлението си. Той припомни, че автомагистрала „Струма“ трябваше да е готова през 2004 година за олимпиадата в Атина, но през 2009 година все още имаше само поляни. „Днес дойдох по „Струма“, вече е на асфалт и става прекрасно. Когато ГЕРБ дойде на власт, на България бяха спрени абсолютно всички еврофондове от ЕС. Благодарение на нашето правителство европейските средства бяха размразени и в страната влязоха над 10 милиарда лева от ЕС в условията на най-голяма световна икономическа криза“, припомни Борисов. По думите му в момента България е втора по външен дълг и четвърта по дефицит в Европейския съюз. „Лъжите на Станишев и Орешарски, че сме оставили държавата опоскана, рухнаха", категоричен беше той.





















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване