04/24/13 17:18
(http://www.hsnovini.com/)

Томи Томов: Има средства за изгражданетето на новия жп-надлез

Томи Томов, гл. архитект на община Димитровград

Има възможност да бъдат осигурени средства на оскъпения с близо 3,5 милиона лева проект за изграждането на новия жп-надлез в Димитровград. Решението е да бъдат преразгледани заложените от фирмата-изпълнител средства за довършителни дейности на кръговото кръстовище около Водната кула, коментира днес на пресконференция главният архитект на община Димитровград Томи Томов.

8,5 милиона лева ще струва изграждането на новия жп-надлез в Димитровград. Оскъпяването е заради изграждането на две пасарелки и един подлез. Всяка една от тях ще струва по 550 000 лв. Себестойността на тези съоръжения надвишава дори сградното строителство у нас, коментира главният архитект на общината. Според Томов част от средствата могат да бъдат осигурени по пера озеленяване и осветление.

Томов посочи, че за озеленяване на района на новия жп- надлез фирмата-изпълнител е заложила около 600 000 лв. Цената също е висока, предвид факта, че с тези пари общината може да озеленява града в продължение на година, коментира главният архитект. 600 000 лева са заложени и в проекта за осветление на кръговото около Водната кула. За сравнение той посочи, че същата дейност за кръговото кръстовище на входа на парк “Пеньо Пенев” ще струва 30 000 лв.

Преди да бъде разрушен стария жп-надлез ще бъдат изградени двете помощни пасарелки. Строителството се предвижда в началото на юли.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване