04/24/13 10:35
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковски войници ще участват в парада за 6-ти май в столицата

Хасковските участници в парада

Военнослужещи от формирование 52740- Хасково ще вземат участие във военния парад за 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Те сформират представителен блок от военнослужещи- участници в операции по поддържане на мира, с представителното знаме на Сухопътните войски. Водач на блока ще е Командира на Втора механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров.

Целодневно 70 военнослужещи упорито тренират под ръководството на капитан Георги Черкезов. Строеви хватки и движение без и с оръжия са изпълнявани в продължение на часове, повече от две седмици на плаца на военното формирование. Контрол осъществява командира на формированието подполковник Данчо Николов.

От днес започват съвместните тренировки в София с останалите блокове участващи в парада. Парадът ще е на 6 май от 10 часа на площад ‘Княз Александър І’.

В Хасково празникът ще бъде честван с военен ритуал пред паметника на ‘Незнайният войн’, на площад Свобода, от 11:00 часа на 6-ти май, съобщават от военното формирование.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване