04/25/13 12:51
(http://www.klassa.bg/)

Изпод развалините в Дака с голи ръце извадиха 200 трупа, ранените са около 1000

Спасители и доброволци продължават да търсят оцелели в развалините на 8-етажната сграда на фабрика за дрехи, която се срути в столицата на Бангладеш Дака в сряда. Работи се с голи ръце, предаде Би Би Си. АФП цитира представител на полицията в Дака, който каза, че загиналите са 200. На мястото на трагедията са се събрали хиляди – близки и приятели, твърдят очевидци. Според един от спасителите, при рухването на сградата в нея са се намирали 2000 души .В препълнените болници са постъпили около 1000 ранени.
Полицията съобщи, че собствениците на фабриката са игнорирали предупреждението на властите да не допускат работници в сградата, след като във вторник са били забелязани пукнатини в стените. В момента собствениците се издирват, вероятно са избягали.
В Бангладеш се шият огромно количество дрехи, предназначени за западни държави , които използват евтината работна ръка. Производствени аварии се случват често.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване