04/25/13 09:26
(http://www.klassa.bg/)

Найденов: Цветанов олицетворява политическото мракобесие

Цветан Цветанов подслушваше незаконно и трябва да напусне политическата сцена. От известно време съм взел мерки за семейството. Това политическо мракобесие трябва да приключи.

Това признание направи бившият земеделски министър и един от най-близките на Бойко Борисов Мирослав Найденов пред бТВ. Усещах, че съм подслушван, тъй като имаше определени ситуации, които подсказваха подобно нещо. Имал съм и други наблюдения, свързани с външно наблюдение на оперативни работници към мен, каза още той.
Някой трябва да каже на Цветан Цветанов - ти си го правил, затова честно е в момента да слезеш от политическата система и ако можеш да изчистиш името си, каза още той. Има и други подслушвани министри, каза още Найденов.
"Имаше случки, които се разправяха от нашето ежедневие, които нямаше как да станат достояния. Те бяха разказвани от Цветанов...Това, което казвам в момента, хората го знаят, то е публична тайна. Трябваше да излезе някой като мен и да го каже гласно", обясни още Мирослав Найденов.
Според него президентът Росен Плевнелиев е бил наясно с положението – при срещата им преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение. "Тогава говорих с него за земеделски политики, но оставихме телефоните си и дори пускахме телевизор за страничен фон. Това не е нормално, разберете", подчерта още той.
Аз очевидно съм подслушван 3,5 години. Мога да съдя по определени действия, правейки заключения. Политическото воайорство изкушава управляващите. За съжаление по нашите ширини то се изражда да гледаме под завивките на хората и да събираме материали по отношение на политическите си опоненти и по отношение на своите, ако щете.
В началото на всяко заседание на Министерски съвет вместо да обсъждаме неща за бизнеса, ние ослушвайки се, се разделяхме на групички и си споделяхме на кого какво му се е случило, кой как е бил подслушван, каза Найденов. Той е категоричен, че подслушваните министри също ще проговорят. Следяха ни незаконно. Борисов не знаеше, че ще кажа такива неща днес. Той е единственият, с когото се чувам почти редовно. Не знам дали той е наясно до каква степен е подслушван. Фактът, че негови реплики се появиха в национален ефир, е достатъчен.
Когато един министър е отстранен , за да не направи някаква глупост след това, един вид му се запушва устата, той трябва да бъде контролиран, затова се подслушва, категоричен е Найденов. Трайчо Трайков беше контролиран, тоест беше му запушена устата и преди и след министерстването му, за да се знае какво ще направи, защото си представете, че направи нещо подобно на това, което аз правя в момента. От самото начало знам, че се злоупотребява с подслушване, категоричен е Найденов.
Не знам дали и към момента не съм под наблюдение, разберете, това е продължавало систематично. Профилите се правиха по отношение на политическите опоненти. Това, което пише в сигнала на Станишев съм склонен да допусна, че в голяма степен наистина отговаря на истината. Когато ми повдигнаха обвинението помислих, че прокуратурата е част от сценария. Но продължавайки напред прокуратурата ми дава основание да вярвам, че те ще стигнат до края. Да подкрепим прокуратурата в тези им действия, призова Найденов.
С поведението на инат да продължиш да оставаш, продължаваш да влачиш партията, а и държавата надолу към дъното и го казвам с цялата отговорност. Сценарият изглеждаше така, че да изглежда като направен от БСП, каза Найденов. Очаквайте още подробности.














БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване