04/25/13 09:38
(http://www.hsnovini.com/)

С рисунки децата показаха на родителите си вредата от цигарите

Регионалната здравна инспекция раздаде своите награди в конкурса за детска рисунка „Не на цигарите”.

311 деца от хасковско са участвали със своите рисунки в регионалния кръг на международния конкурс „Не на цигарите”. Всяка една от тях е отговаряла на тематиката, а именно, че цигарите са вредни за организма и пречат на здравето. Децата са били разделени в две възрастови групи – от 5 до 7 години и ученическата група от 8 до 11 – годишна възраст. Една от целите на малките художници е била да провокират по- възрастните да не пушат. Всички участници на местно ниво са били оценявани от жури, което е определило първенците в двете групи. При по- малките на първо място бе класирана Катерина Радева. В горната възраст най- добре се бе справил със задачата Георги Христов.

От здравната инспекция обявиха, че всички рисунки ще бъдат изпратени в Националния център по обществено здраве. На 17- ти май в София е оценяването в Международния конкурс „Не на цигарите”, организиран от Италианската асоциация за борба с рака, съвместно със спортното и образователното министерства на България. Всички първенци от Хасково днес получиха като награди пълен комплект от пособия за рисуване, а голямата награда на международния конкурс е едноседмична ваканция в Италия за победителя, заедно с придружаващ го родител.

Репортаж в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване