04/28/13 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Найденов: Не e хубаво да записваш хора, с които говориш

Не е хубаво да записваш хората, с които говориш, не е хубаво това, което са си говорили. Така шефът на Националната следствена служба Бойко Найденов  коментира скандалните записи между бившия премиер Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и софийския градски прокурор Николай Кокинов, които изтекоха в публичното пространство в петък.
Найденов, който е присъствал на съвещанието при главния прокурор Сотир Цацаров в петък, след което Кокинов подаде оставка, заяви, че "това, което трябваше да бъде огласено, беше". По думите му "нека да видим как е получен записът и тогава ще разберем кой го е направил".

Според Найденов в случая няма добри. "Като гражданин от това, което чух, не мога да дам висока оценка на това, което е ставало, нито за последващото изнасяне на записите."

"Прокуратурата не се нужда от развързване на ръцете, защото не са й били вързани. Тя е част от съдебната система. Не мисля, че някой може да упрекне прокуратурата в бездействие. Тя се води от законността."

В петък до медии бяха разпространени записи на разговори между градския прокурор, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов. От тях става ясно, че Кокинов дава предварително резултатите от проверката на държавното обвинение в МВР и освен това тримата обсъждат как да бъде измъкнат Найденов от наказателна отговорност за корупция и злоупотреба с власт.

Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба в България се случва "политическо-криминална буря, а пожарната си стои на мястото. Още не я е анализирала, идва ред на гражданска защита". По думите му обществото ще отговори на случващото се на 12 май. Според него разговорът се потвърждава от оставката на Кокинов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване