04/28/13 12:27
(http://www.klassa.bg/)

Кръвта на отстранения заместник-шеф на Олимпийския комитет на Русия била заразена с живак

Германски лекари са открили повишено съдържание на живак в кръвта на Ахмед Билалов – вицепрезидентът на Олимпийския комитет на Русия, който се лиши от поста след критика от страна на Владимир Путин, предаде Би Би Си. Самият Билалов е потвърдил новината по телефона пред Интерфакс. Той се намира на лечение в Германия.
Още през октомври миналата година той е имал характерните за това отравяне симптоми – обща слабост, световъртеж, треперена на ръцете, раздразнителност. Той обаче се е подложил на изследвания в началото на март, малко след като Путин го обвини за бавния строеж на шанцата за ски скокове за олимпиадата в Сочи. В момента се изследват и сътрудници от фирмата „Курорти на Северен Кавказ“, която ръководи Билалов. Преди време руският сайт „Газета“ съобщи, че живак е намерен в офиса на фирмата.
Билалов заяви, че не може да обвинява никого и като се върне в Москва ще се обърне за съдействие към правоохранителните органи.
Сайтът е получил резултатите от лабораторията в Бремен, които показват, че съдържанието на живак в кръвта на Билалов превишава 4 пъти максимално допустимата норма.
През февруари Путин инспектира хода на строителството на олимпийските обекти в Сочи и се възмути, че шанцата за ски скокове е трябвало да бъде готова още през 2011 г и че строителството й е глътнало вместо 1,2 милиарда рубли 8 милиарда. В резултат Билалов трябваше да подаде оставка като заместник председател на Националния олимпийски комитет и като шеф на борда на директорите на компанията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване