04/29/13 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Франция обсъжда военните си приоритети

Повече от 20 хиляди работни места ще бъдат закрити във френската армия до 2019 г., заяви в неделя източник запознат с въпроса, потвърждавайки информация на седмичника Лезеко / Les Echos/ в навечерието на предоставянето на Бялата книга за отбраната на френския държавен глава.
През 2008 г. президентът Никола Саркози предвиждаше премахването на 54 хиляди работни места в областта на отбраната между 2008 и 2015. Според източника, близък до случая, за 2013 г. Бялата книга предвижда допълнително намаляване на персонала, планирано до 2015 г. и съкращаване на 20 хиляди допълнителни работни места през следващите четири години.
Разпределението на съкращенията между различните въоръжени сили и отбраната ще се реши по-късно, по време на разработването на законодателството в областта на военното програмиране, за да бъдат обсъдени в парламента през есента.
Представянето на Бялата книга се отлага няколко пъти, най-вече заради военните операции на Франция в Мали.
Сред приоритетите, очертани в Бялата книга 2013 г. от водещите служители в отбраната за сигурността на Франция и Европа са поддържането на ядреното възпиране, Африка и препозиционирането на френските войски, киберотбраната и изграждането на европейската отбрана.





















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване