04/30/13 05:42
(http://www.klassa.bg/)

"Газпром" ще строи яхт-клуб за 60 млн. долара

Руският енергиен гигант "Газпром" обнародва в конкурсна документация детайли по проекта за строителството на собствен яхт-клуб.

Стойността на проекта е 60 млн. долара. Луксозното съоръжение ще се намира в непосредствена близост до строящия се небостъргач "Лахта център". Яхт-клубът ще отговаря на всички международни стандарти, като на територията му ще има бутиков хотел с 65 стандартни стаи класа "лукс" и 5 ВИП мезонетни апартамента.

За заседанията на борда на директорите пък е предвиден капитански салон, съоръжен със съответната зала за целта, собствена кухня и отделни офиси на висшестоящите от ръководството на компанията.

"Лахта център" се строи в Приморския район на Санкт Петерсбург, като в нея ще намират щаб-квартирата на "Газпром-нефт" и други подразделения на компанията. Небостъргачът ще бъде най-високият не само в Русия, а и в Европа. За момента най-високата сграда на територията на Русия е небостъргачът "Федерация" в столицата Москва.



















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване