04/30/13 10:03
(http://www.klassa.bg/)

Морска премиера на "Рецепти за щастие"

„На сила можеш да вземеш, но на сила не можеш да дадеш.“
Тази източна мъдрост припомнена ни от легендарната д-р Емилова е лайтмотивът на пълнометражния документален филм “Рецепти за щастие 2” на режисьора Стилиян Иванов. Посланието е ясно – никой освен нас самите не може да ни осигури здраве и щастлив живот. Каквито и книги да прочетем, каквито и думи да чуем, ако не решим да вземем блогополучието си в собствените си сръце, всичко ще е напразно. Напразни ще са усилията на лекари, инструктори, дори на месии, ако не полижим усилия за решаване на проблемите си и то не само здравословните.
Както подсказва заглавието лентата е продължение на миналогодишния филм “Рецепти за щастие”, но има и своето самостоятелно звучене. Бивши пациенти, превърнали се в дългогодишни приятели на Людмила Емилова, разказват за трудния път към здравето. Неправилно хранене, прекалена употреба на лекарства, следване на погрешни диети... са само малка част от причините да бъдем болни и нещастни.
Особен колирт в поредицата от лични изповеди внася откровението на всенародната любимка – певицата Тони Димитрова. Защо и как е станала последователка на системата за здравословен живот на д-р Емилова ще разберете от най-новата продукция на Додофилм “Рецепти за щастие 2”.
Освен с полезна информация филмът е изпъстрен с атрактивни кадри на оператора Мирослав Евдосиев от часовете по йога, пилатес, каланетика и всякакъв вид танци, с които е запълнено времето на потърсилите спасение при д-р Емилова.
Без да издаваме повече тайни ще завършим с един любопитен факт от Далечния Изток разказан от Людмила Емилова в края на филма:
“Преди столетия, в Китай, семейният лекар получавал пари само до тогава, до когато всичките членове на фамилията били здрави. В момента, в който някой се разболеел лекарят оставал без заплащане до пълното излекуване на болния”.
У нас разбира се не е така. Сякаш лекарите нямат особен интерес да бъдем здрави. Здравното министерство и фармацефтичните компании, аптеките и личните лекари, като че са част от индустрия печелеща от нашето нещастие. Уви, но филмът навежда и на тези размисли!
“Рецепти за щастие 2” има 11 езикови версии и ще бъде разпространен на DVD в цяла Европа, част от Азия и Северна Америка.
Премиерата е на 5 май в хотел “Сентидо” Златни пясъци, където ще бъде отбелязан 20 годишният юбилей на Центъра за здравословен живот на д-р Людмила Емилова. По традиция на гостите ще бъде поднесена специално приготвена храна от елда, киноа, тофу, плодове, зеленчуци и ядки. Всички са добре дошли!
За най-нетърпеливите филмът вече се разпространява на DVD в книжарници Хеликон, Букпойнт, Сиела и др.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване