04/30/13 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Перес покани папа Франциск в Йерусалим

Израелският президент Шимон Перес покани папа Франциск да посети Йерусалим от името на "целия народ на Израел", съобщиха журналисти във Ватикана след първата аудиенция на израелски ръководител с новия папа.

"Очаквам ви в Йерусалим. Не само аз, а и целият народ на Израел", заяви държавният глава пред папата в края на 30-минутната среща. Не се съобщава какви теми са били обсъждани по време на срещата, но се очаква по-късно да бъде публикувано комюнике.
Президентът подари на папа Франциск библия от Йерусалим на иврит със следното посвещение: "На Ваше Светейшество Франциск, за да имате успех във всичко, което правите, където и да отидете".
Утре израелският държавен глава, който ще замине за Асизи (Централна Италия), заяви, че ще се помоли за главата на Римокатолическата църква в града на Свети Франциск. Кардинал Хорхе Берголио избра Франциск като папско име в памет на светия монах Франциск от Асизи.
Визитата, която е първа на близкоизточен ръководител при новия папа, беше наблюдавана внимателно в региона заради напрегнатото положение с безизходицата около израелско-палестинските преговори, войната в Сирия и повишаването на ислямизма в редица страни.



















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване