04/30/13 09:26
(http://www.klassa.bg/)

Програмата на новото италианско правителство се хареса на депутатите

Новият италиански премиер Енрико Лета спечели вота на доверие в долната камера на парламента с убедително мнозинство, предаде АНСА.
За неговото правителство са гласували 453 депутати, срещу 153 против. Вотът мина късно в понеделник, във вторник се гласува в Сената, изненади не се очакват.
Лета бе подкрепен от трите политически сили, които съставиха коалиционното правителство – Демократическата партия, Народ на свободата и Граждански избор. Той обяви програмата си, в която имаше от исканията на всяка една от тях. „Музика за ушите”, така от „Народ на свободата” определиха намерението на правителството да спре още от юни спорния данък върху първо жилище, за което настояваше Силвио Берлускони. Парламентът ще изготви нова данъчна уредба. Няма да се вдига ДДС, а парите за партиите и привилегиите на елита ще бъдат орязани. Една от първите стъпки ще бъде да се намалят заплатите на министрите, които взимат пари и като депутати.
Приоритет на правителството ще бъдат работните места, особено за младите хора. За това е нужен икономически растеж, а той изисква данъчни облекчения за бизнеса, стана ясно от речта на премиера в Камарата на депутатите. Във външната политика Италия ще бъде свързана с ЕС и САЩ. Лета веднага ще пътува за Берлин и Брюксел, за да се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел и с лидерите на ЕС.
В Сената трите партии от коалиционното правителство на Берсани, Берлускони и Монти имат достатъчно мнозинство. Северната лига, която е извън кабинета, вероятно ще се въздържи, а движението „5 звезди” обяви, че ще бъде твърдо опозиция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване