04/30/13 14:43
(http://www.klassa.bg/)

Проф. Михаил Константинов смята, че единствената възможна коалиция е между ГЕРБ и ДПС

 

Единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС. Това прогнозира предрвю за Агенция „Фокус” математикът проф. Михаил Константинов, член на борда на директорите на „Информационно обслужване” и неприкрит привърженик на ГЕРБ, което наложи преди време оставката му като шеф на борда на фирмата-преброител. Според проф. Константинов при евентуална такава двупартийна коалиция „има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна". По думите на Константинов другата възможна коалиция е Тройната коалиция БСП, ДПС и г-жа Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов. Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма, но и може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си.

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутата и не повече от 25. Това е другата прогноза на проф. Михаил Константинов, направена днес пред „Фокус”.

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутата, а БСП – 75 - 80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20 - 22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12 - 14 депутата”, посочи проф. Константинов. Той определи СДС, ДСБ и РЗС като малки симпатични партии, които в момента не влизат в следващото Народно събрание.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване