04/30/13 06:27
(http://www.klassa.bg/)

Първанов: ГЕРБ се провали в обещанието за нов морал в политиката

Поредният политически коментар на темата със скандалните подслушвания дойде от Георги Първанов, президент на България в годините от 2001 до 2011 г. „Управлението на ГЕРБ дойде с обещание за нов морал в политиката - казаха, че ще пречупят гръбнака на организираната престъпност и точно в това се провалиха”, заяви в Първомай политикът.

Той подчерта, че вместо да се занимават с борба срещу престъпността, доскорошните управляващи се заели да подслушват българските граждани – лекари, бизнесмени, медии, еврокомисари, президента.

„И тук има нещо много важно – ГЕРБ подменят темата. Но е важно да знаем, че са се ползвали парите на хората и то са се ползвали срещу гражданите за целите, за облагите не на една партия, а на двама души. Това е най-големият провал – провалът от гледна точка на морала на политиката”, каза още Първанов.

Следващият провал на това управление било в областта на социалната и икономическата политика.

"Какво направи за бизнеса държавата – преди 3,5 години аз и експертите в Президентството предложихме бюджетния дефицит да е до 3%. И това предложение имаше своето икономическо измерение. На първо място държавата трябваше да се разплати на бизнеса, за да се съхрани нивото на заетост. Но Симеон Дянков реши – дефицитът ще е нулев, за да влезем в Еврозоната. Оказа се непостижима цел, чийто провал доведе до 13% безработица, по официална статистика, а всъщност е доста по-висока, да не говорим за младежката безработица, която е една от най-високите в Европа. И това е другия жесток провал на това управление – в социалната политика”, каза още Първанов.
















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване