04/30/13 15:51
(http://www.hsnovini.com/)

Футболни величия в Хасково за годишнината на Гунди?

70- годишнината от рождението на легендарния български футболист Георги Аспарухов -Гунди ще бъде отбелязана в Хасково от местния клон на Националния фен клуб „Гунди”. Поканени са специални гости, сред които легенди на българския футбол.

Сред поканените личат имената на Павел Панов, Сашо Костов, Стефан Павлов, Добромир Жечев, Иван Вуцов, председателя на националния фен клуб “Гунди Руслан Вуцов, Даниел Боримиров, Наско Сираков, Кирил Ивков и съпругата на Гунди Величка Маркова Аспарухова.

“Знаете, че като войник Гунди е играл две години в и “Ботев”- Пловдив, Оттам сме поканили Станимир Стоилов, Стамен Белчев, Динко Дерменджиев, Костадин Костадинов, също и легендата на “Локомотив “- Пловдив Христо Бонев. Отправена е покана и към бивши играчи на “ЦСКА”  сред които Стойчо Младенов, Димитър Якимов и Петър Жеков. От ФК “Хасково 2009″ сме поканили президентът на клуба и заместник- кмет на Хасково Минко Ангелов”, заяви за Хасково Новини новият председател на фен клуба в Хасково Димитър Димитров.

Хасковлии ще отбележат датата на 6- ти май Гергьовден и по този начин ще съчетаят юбилея с именния ден на покойния футболист.

Фен клуба в Хасково бе създаден през 2010 година, но за определен период от време бе лишен от помещение и бе спрял да функционира. Преди около месец дейността на клуба бе възобновена в новото помещение на булевард “Съединение” 33 А.

След проведеното събрание клуба вече си има нов УС, с председател Димитър Димитров и членове Христо Димов, Петко Василев, адвокат Иван Жеков и зъболекаря д-р Митев.

Срещата с феновете и всички желаещи ще започне в понеделник в 11:00 часа  в офиса на фен клуба на бул. “Съединение” 33 А, след което срещата ще продължи в намиращо се в близост заведение. Новото ръководство на клуба има вече поставени цели, с които ще се опита да разшири дейността си. Заедно с местния футболен клуб „Червено знаме” работят по проект за изграждане на модернизирано футболно игрище и възстановителен център в община Минерални бани. Предвижда се игрището да бъде на площ 30 дка., където ще могат да се развиват млади таланти. Целта на фен клуба е свързана с развитието на децата не само като футболисти, но и като личности, като своя кумир Гунди.

На 6- ти май годишнината ще се отбележи с освещаване на фен клуба и курбан в чест на кръглия юбилей. В клуба ще бъде прожектиран и филм за живота и кариерата на легендарния левскар.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Младен Желязков

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Димитър Димитров (в средата) е новият председател на хасковския фен клуб “Гунди”

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване