04/30/13 16:06
(http://www.hsnovini.com/)

Хор “Орфей” с поредно отличие

Отлично представяне записаха децата от Детски хор „Орфей” с диригент Елена Цветкова, които участваха в петото издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти”. Първо място в своята категория при индивидуалните изпълнения спечели и Гергана Евтимова от вокална група „Орфейче”.

Детски хор „Орфей” участва за втори път в рамките н Международния фестивал, организиран от образователното министерство и Националния дворец на децата. През 2011 година хасковлии спечелват голямата награда в раздел музикален театър. Във фестъвала записват участие представители на всички видове изкуства.  Хасковлии са се представили в рамките на първия ден в категория „Класически хорове и инструменалисти”.

Хор „Орфей” с диригент Елена Цветкова се е представил на високо ниво, в резултат на което е получил диплом и статуетка за най-добре представил се хор. Младите изпълнители са изпълнили 3 песни църковната „Святий Боже” и детските песнички “Ду – ду бамба” и “Сърдитко”.

При индивидуалните изпълнители пък Гергана Евтимова от вокална група „Орфейче” е спечелила първото място също с 3 изпълнения сред 56 участника.

“Представянето и на хор “Орфей” и на Гергана Евтимова от вокална група “Орфейче” с художествен ръководител Катя Демирева оценявам много високо, защото днес все по- малко детски хорове остават в България и за нас двете това е голямо постижение. Радвам се много за момичетата и момчетата, защото те се трудят наистина с голямо желание и тези награди са заслужени от тях”, коментира за Хасково Новини диригента на Детски хор “Орфей” Елена Цветкова.

На 11 май талантливите деца от Хасково отново ще пеят на софийска сцена. Те ще вземат участие в Международен детски фестивал за църковно – славянски песнопения и духовни песни, организиран от фондация “Дарби”.

“За хасковската публика хористите подготвят специален концерт на 31 май, с който ще отбележат 35 години от създаването на този емблематичен за града ни състав”, съобщи още Елена Цветкова.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване