05/01/13 14:46
(http://www.hsnovini.com/)

Денонощен спешен телефон приема сигнали на възрастни и социално слаби в риск

Снимка: интернет

Денонощен спешен телефон на Агенцията за социално подпомагане ще работи и ще приема сигнали от цялата страна по време на празничните дни – от днес до 6 май. Социалните работници ще са в пълна готовност да оказват спешна закрила на бедстващи хора и семейства, на деца в риск, на социално слаби и възрастни, както и на хора с увреждания, информират от Министерството на труда и социалната политика.

След подаден сигнал на горещата линия на Агенцията за социално подпомагане – 0887 864 511 , и след като се установи реална нужда от спешна социална закрила, данните ще бъдат подавани на ръководителите на териториалните звена на агенцията в страната, които също ще са в готовност да окажат помощ на гражданите.

На телефон 116 111пък ще се приемат сигнали за деца, които бедстват или са застрашени. В рамките на един час операторите се свързват с началника на отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане”, който възлага проверка от страна на социален работник. Социалните работници се отзовават на мястото на сигнала и със съдействие на служители на МВР установяват самоличността на децата и техните родители.

Уведомява се отдел “Закрила на детето” към Дирекция “Социално подпомагане”, която отговаря по компетентност за детето и в съответствие с всеки отделен случай се предприемат действия и при необходимост мерки за закрила.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване